2. ÝSTANBUL TASARIM BÝENALÝ / 2ND ISTANBUL DESIGN BIENNIAL
CEVHER: KAMUSAL ÞAHANELÝK
HALK KÜTÜPHANESÝNÝN 
GELECEÐÝNÝ DÜÞÜNMEK

ALEXIS ÞANAL VE ALÝ TAPTIK

Katýlýmcý Okay Karadayýlar ile

Doðum yeri: Los Angeles, ABD ve Ýstanbul, Türkiye

Merkez: Ýstanbul, Türkiye

Manifesto malzemeleri: iþ birliðine istekli kiþiler, bir kütüphane, bir kültür parký, haritalama, topografya, belgeler, tartýþma

Ortak Geleceðimizi Düþlemek, bienal sýrasýnda ve sonrasýnda Atatürk Kitaplýðý’nda gerçekleþen bir eylem. Þehircilik alanýnda araþtýrmalar yapan fotoðrafçý Ali Taptýk ile mimar ve þehirci Alexis Þanal Ýstanbul Atatürk Kitaplýðý’ný hem bir baþlangýç noktasý, hem de bilgi toplama ve paylaþma çalýþmalarýnýn geçmiþ ve geleceðine dair bir sohbet alaný olarak deðerlendiriyor.

Bienalle baþlayan ve altý haftalýk bienal süreci sonrasýnda da devam edecek çok katmanlý bir program çerçevesinde, Taptýk ve Þanal, saydam bir manifesto meydana getirmeyi amaçlayarak sosyal diyalogu artýracak bir dizi buluþma planladý. Kütüphaneciler, kültür yöneticileri, þehir tasarýmcýlarý, mimarlar peyzaj tasarýmcýlarý, resmi görevliler ve halkýn katýlýmýyla kütüphanenin kültürel bir merkez olarak yeniden düþünülmesine yönelik tartýþmalar gerçekleþtirilecek.

Maddelerin yayýlýmý ve toplanmasý için yeni dijital yöntemlerin ýþýðýnda, proje kütüphanelerin bilgi yaratýmý ve el deðiþtirmesi için nasýl fonksiyonel olabileceðini sorguluyor. Geliþen diyalogla ilgili daha fazla bilgi almak için lütfen, Atatürk Kütüphanesi’ni ziyaret ediniz.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Share on


— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
CEVHER: PUBLIC EXCELLENCY
IMAGINING THE FUTURE OF 
THE PUBLIC LIBRARY

ALEXIS ÞANAL AND ALÝ TAPTIK

With collaborator Okay Karadayýlar

Born: Los Angeles, USA, and Istanbul, Turkey

Based: Istanbul, Turkey

Manifesto materials: engaged collaborators, a library, a culture park, mapping, surveying, documents, discussion

Imagining Our Shared Future is an action that unfolds at the Atatürk Library during the biennial’s run and beyond. Urban researcher and photographer Ali Taptýk and architect and urbanist Alexis Þanal, take the Istanbul Atatürk Kitaplýðý (Atatürk Library) as a starting point and site for conversation about the past and future of information gathering and sharing.

In a multiphase program that begins with the biennial but extends beyond its six­week duration, Taptýk and Þanal aim to create a transparent manifesto, inviting dialogue in a planned series of working sessions. Librarians, cultural managers, architects, urban designers, landscape designers, city officials, and the general public will participate in discussions on rethinking the library as a cultural hub.

In light of new digital methods for the collection and dissemination of materials, the projects asks: How do libraries now function as sites for information exchange and knowledge creation? Please visit the Atatürk Library to learn more about this conversation­in­process.

Share on


— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Bienal Eþ Sponsorlarý

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —