2. İSTANBUL TASARIM BİENALİ / 2ND ISTANBUL DESIGN BIENNIAL
GENELİN VAKTİ
ŞİMDİ

FALA ATELIER

Filipe Magalhães ve Ana Luisa Soares

Doğum yeri: Porto, Portekiz

Merkez: Porto, Portekiz

Manifesto malzemeleri: bir hafta, bir kamusal alan, standart ve standart olmayan mobilya ve nesneler, insanlar

Genelin Vakti Şimdi, farklı pek çok senaryoya yönelik, uyarlanabilir bir mimari çerçeve önererek, ifadesiz seçimlerin sosyal etkileşime getirdiği olasılıkları daha iyi anlamaya çalışıyor. fala, üretilen şey ne olursa olsun (ister apartman, ister şehir meydanı), toplanma, barınma ya da kullanma amacıyla başkalarına aktarılabilecek bir çerçeve, levha ve küp yaratıyor.

Hollandalı mimar Rem Koolhaas, “Genel Şehir” başlıklı yazısında “Karakter buraya kadar!” diye haykırarak boşluğun avantajlarını övüyordu. “Özel olmayan mimari” anlayışıyla fala da bu çağrıya yanıt veriyor ve türlü etkileşim ve yaşama formları için zemin işlevi görebilecek bir mimari oluşturuyor.

Bienal için, bu fikri mimarinin temellerini ele alarak genişletiyorlar: Kullanım ve uğraşı fikirlerini test etmek için bir çevre, bir oda ve bir açıklık. Manifesto soruyor: Mimari bir yapı, içinde barınanlara ve kullanıcılara nasıl bir eylemlilik sağlayabilir?

Share on


— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
THE MOMENT FOR
THE GENERIC IS
NOW

FALA ATELIER

Filipe Magalhães and Ana Luisa Soares

Born: Porto, Portugal

Based: Porto, Portugal

Manifesto materials: one week, a public space, standard and non-standard furniture and objects, people

The Moment for the Generic Is Now is a “generic” manifesto that proposes an adaptable architectural framework for multiple kinds of scenarios, attempting to better understand the potential of the blank canvas for social interaction. Whether generating designs for apartment blocks or market squares, fala creates: a frame, a slab, a cube, to be handed over for gathering, inhabitation, and use.

“Down with character!” exclaimed Dutch architect Rem Koolhaas in “The Generic City,” praising the advantages of blankness. Fala’s “non­specific architecture” inhabits this call; it functions as a backdrop for multiple forms of interaction and inhabitation.

For the biennial, they expand on this idea by providing the architectural basics: a perimeter, a room, and an opening to test out ideas of occupation and use. Their manifesto asks: How can architecture give agency to its inhabitants and users?

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Share on


— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Bienal Eş Sponsorları

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —