2. İSTANBUL TASARIM BİENALİ / 2ND ISTANBUL DESIGN BIENNIAL
LEPSIS: ÇEKİRGE
YETİŞTİRME
SANATI

MANSOUR OURASANAH

Doğum yeri: Tchamba, Togo

Merkez: Chicago, ABD

Manifesto malzemeleri: çekirgeler, plastik, ahşap cilası, akrilik, paslanmaz çelik

Endüstri tasarımcısı Mansour Ourasanah protein üretiminin küresel sonuçları üzerine bir tartışma başlatmak için bir “sohbet açıcı” tasarladı. LEPSIS ev mutfaklarına yönelik bir böcekle beslenme ünitesi: Çekirge üretmek, yetiştirmek ve toplamak üzere kullanılıyor. Mutfak aletleri yapan Kitchenaid markası tarafından desteklenen LEPSIS, bir mutfakta mutfak robotu ile tost makinesi arasında rahatlıkla yer alabilecek bir alet, ancak bizi yemek yeme biçimimizi radikal bir şekilde yeniden düşünmeye davet ediyor.

Çekirgeler oldukça hızlı büyüyor ve aynı miktarda protein üretmek için geleneksel et besiciliği hayvanlarından çok daha az kaynak tüketiyorlar. Böcekler birçok ülkede yaygın bir gıda maddesi ancak Batı’da genellikle gizli besin takviyesi olarak, çoğunlukla da protein içecekleri gibi toz halindeki ürünlerde kullanılıyorlar. İnsanlar, LEPSIS sayesinde sadece evde çekirge tüketmekle kalmıyor, kendi mutfaklarında çekirge yetiştirme ve onların büyümelerini izleme fırsatı buluyorlar.

Bu proje, bir gıda manifestosu olarak şu soruyu soruyor: Tasarım farklı kültürlere ait yaşam anlayışlarını nasıl kolaylaştırabilir?

Share on


— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
LEPSIS: THE ART
OF GROWING
GRASSHOPPERS

MANSOUR OURASANAH

Born: Tchamba, Togo

Based: Chicago, USA

Manifesto materials: grasshoppers, plastic, wood veneer, acrylic, stainless steel

Industrial designer Mansour Ourasanah has designed “a conversation starter” to begin a discussion on the global implications of protein production. LEPSIS is a home kitchen unit for entomophagy: the breeding, growing, and harvesting of grasshoppers. Sponsored by the Kitchenaid cookware brand, LEPSIS could happily reside on a countertop between a blender and a toaster but offers a radical rethinking of the way we eat.

Grasshoppers grow remarkably quickly and consume very few resources to produce the same amount of protein as animals in traditional meat farming. Insects are a common foodstuff in many countries, but in the West they have mostly been used as a hidden nutritional supplement, often in dry powders used in products such as protein shakes. With LEPSIS home users not only consume grasshoppers but facilitate and monitor the process of their growth in the home kitchen.

As a food manifesto, the project asks: In what way can design facilitate cross­cultural approaches to living?

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Share on


— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —
Bienal Eş Sponsorları

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —